06.113.80808 ger@einstein.academy

Alsof je een vriend tegenkomt die je al heel lang niet meer gezien hebt. Zo voelt het als je onverwacht concepten en ideeën uit het verleden tegenkomt in een stoffige bestandsmapje. Dat was met het concept dat we met Kopwerk maakten voor Bosch niet anders. We steken nooit onder stoelen of banken dat we een wat bijzondere kijk op werkplekken hebben. Dat onze roots liggen in het ontwerpen van speeltuinen is daar niet vreemd aan. Het begrip Corporate Playgrounds is dus met recht toepasselijk op de concepten die we maken.

Bij deze dus een concept uit 2014 wat we ongevraagd hebben gemaakt voor BOSCH. Gewoon omdat we het jammer vonden om er niets mee te doen. Ontstaan tijdens een kop koffie met Fred (onze schets en 3D nerd) en direct aan het papier toevertrouwd. Het begon met het weerstandje waarin de roots van BOSCH zijn terug te vinden. De eigen identiteit terug in de ontwerpen is overigens iets waar we vanuit gaan.

Toen de eerste tekeningen waren gemaakt was het hek van de dam en ging het in een flow door in allerlei toepassingen en vormen. Het idee is een vloer waarop je activity based je eigen opstellingen kunt maken en met de elementen zelf je ‘meubilair’ kunt construeren. Clusters met gaten in de grond zorgen ervoor dat het een solide basis heeft.

Presentatie opstelling

Presentatie opstelling.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Vergader opstelling.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Potje voetballen of hockey na een vergadering.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Bouw je eigen plek.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Nog meer, bouw je eigen plek.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

FF een stand-up.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

En een verbinding na de rest van de organisatie en naar de wereld buiten. Een global netwerk van corporate playgrounds die bij elkaar kunnen meekijken en communiceren in de pantry. In de pantry als je nog geen kleur bekend hebt.

Zo stof er een beetje afgeblazen. Helaas in de concept fase blijven hangen maar kan er nog steeds met plezier naar kijken.